Verdens beste land for motocross

            Uten tvil er motocross en av de mest populære fritidsaktiviteter verden rundt, som praktisk talt betyr at nesten alle land har en mer eller mindre bra motocross-scene. Uansett kan det bli bare ett som er det aller beste, dvs. som tilbyr flest utfordringer og bygger seg på en altomfattende fornøyelse som også inkluderer ulike fasiliteter og aktiviteter. Dette landet er USA. Det er ikka bare landskapet som er perfekt egnet for motocross, der er amerikanernes organisasjonsevne som får det hele maskineriet til å fungere på en best mulig måte. Bevis på det kan man se ved å slå opp “motocross tracks” på nettet. Der finner man verdens beste steder for motocross, og det er bare å gjette hvilket land som har flest resultater! Ikke-bemerkelsesverdig nok er det USA. Og så finnes det en liste over verdens beste steder for motocross i den ovennevnte artikkelen.

Hvis man ser litt nærmere på den, merker man at de mest krevende stiene er nettopp i USA. Det som er best av alt er at all informasjon er tilgjengelig på nettet. Det er bare å taste inn navnet på en av de amerikanske statene og ordet “motocross”, og da får man lister over stier, terreng og kontakttelefonnummer, der man kan informere seg videre om andre detaljer. De fleste motocrossmestere er også fra USA, og det er heller ikke en ren tilfeldighet. Det som er det absolutt beste – Amerika er enormt! Først og fremst betyr det at man kan velge mellom ulike landskapsformer når man skal gjøre rede for et motocross-terreng. Selvfølgelig er alt bedre når naturen også tar aktiv del i å bygge opp et best mulig terreng for førere fra hele verden. Det betyr også at det ikke er så tett med førere som i andre land, for eksempel i Europa.

Ut fra det trekker man slutning om at det er tryggere å drive med motocross i Amerika enn i andre land, og derfor er det mindre sannsynlig at det skjer en krasj. Det betyr også at det finnes flere stier av ulik vanskelighetsgrad, avhengig av enkelte stater i Føderasjonen. Amerika er kjent for en ting til – alt er mulig og alt er lov. Ja, vel, ikke absolutt alt, men dere skjønner hva jeg mener! Man kan kombinere ulike form for fornøyelse med motocross, som for eksempel besøke restauranter eller lignende. Vil man ha pommes frites i pausene, er det bare å ha dem!